Hoe het begon

Nadat ik drie jaar had gezien hoe mijn broer Gerrit met zijn duiven omging,ben ik in 1976 met hem in combinatie gegaan. Hij speelde in zijn woonplaats Zaandijk toen het hele programma, na 2 jaar kreeg ik verkering en werd het een beetje minder.

 

Maar na 2 jaar ben ik voor mijn zelf begonnen, bij mijn ouderlijke huid aan de dorpsstraat in Assendelft. Ik heb toen een duivenhok gekocht van P.Molenaar , deze afgebroken en weer opgebouwd.

In 1982 kwam mijn jongste broer erbij , wij vlogen toen onder de naam gebroeders Kroon. We waren toen lid van PVKZ. Eind 1982 hield ik het daar voor gezien ik had inmiddels een huis gekocht en verbouwd, en in oktober ook getrouwd.

Ik zou 1 jaar stoppen om dan in de wnter 1983 weer te gaan beginnen. Maar in de winter van 1982 hield ik het niet meer, ik moest mijn duiven bij me hebben. Mijn jongste broer wilde wel met de duiven doorgaan, hij nam mijn hok bij mijn ouderlijk huis over.

Ik had een garage staan op mijn erf in krommenie, welke werd omgebouwd als duivenhok. Het werd een vrij diep hok bijna 3 meter met een puntdak. Ik begon in 1983 met het over wennen van een aantal oude duiven. Mijn oudste en jongste broer vlogen in PVKZ en ik in Krommenie en Omstreken.

Na diverse aanpassingen aan het hok heb ik in 1999 de boel plat gegooid en een nieuw hok geplaatst. Met een stenen achterwand die aan de binnenkant met hout betimmerd is totaal heb ik nu zo’n 12 meter, waar ik dan alweer een 14 jaar op vlieg maar elke duivenmelker blijft zoeken dus ook hier alweer wat veranderd.

C.Kroon.

 
 
 
 
 
 
Cor Kroon, Krommenie